SILKARSTONE - Mermer, Mozaik ve Lamine Doğal Taş | Modernizm ve Doğal Zarafet: Cal Totxo Evinin Yeniden Tasarımı

Blog

Modernizm ve Doğal Zarafet: Cal Totxo Evinin Yeniden Tasarımı

Barselona Collserola Tabiat Parkı'nın eteğinde yer alan Cal Totxo, başlangıçta muhteşem manzaralar sunan ve güneş ışığını en iyi şekilde kullanan bir evdir. Ancak, orijinal dairenin iç mekanı, izole edilmiş ve sıkıcı koridorlarla daralması, tasarımcısı Cierto Estudio tarafından projenin yeniden tasarlanmasının ana nedenidir.

Proje tasarımı, evin mekânsal organizasyonunu yeniden düzenleme üzerine kurulur. Orijinal karakterini ise tercih edilen doğal kaplama malzemeleri ile canlandırır. Yeniden düzenleme adımlarında öncelikli olarak dar ışıksız koridorlar kaldırılıp, her odaya en az iki erişim noktası sağlayarak ve ortak yaşam alanları maksimize edilir. Böylelikle, önceden karanlık olan odaların aydınlatılması ve mekanın daha geniş algılanması sağlanır.

Müşteri isteği doğrultusunda, evin üç yatak odasından sadece ikisi korunur ve böylece ortak alanlar genişletilir. Ayrıca, tek bir banyo yeniden tasarlanarak diğeri çamaşır odasına dönüştürülürken; diğer taraftan mutfak açık mutfak modeline çevrilip, oturma odası ile birleştirilerek aydınlık ve ferah bir yaşam alanı oluşturulur. Bu farklı işlevlerin belirleyici atmosferini ise, zemin için tercih edilen özel mozaik kaplamalar sağlar.

Evin karşılama mekanını ise, doğrudan giriş holü ile birleşen bir kütüphane tasarımı oluşturur. Burada mevcut basamaklar genişletilerek ve karo döşeme kaplama malzemesi tercih edilerek mekana daha fazla akıcılık kazandırılır. Doğal ahşap, karo yer kaplamaları ve mozaik kaplamaları, özel tasarım mobilyalarla birleştirilerek iç mekana sıcaklık ve incelik katar. Kıvrımlı geometriler, her bir unsura uyarlanarak, evin atmosferine karakteristik bir dokunuş sağlar.

Mutfak, banyo ve giyinme odası zeminlerinde kullanılan karo kaplama, modern bir mozaik deseni oluşturmak için rastgele bir şekilde kesilerek oynanır. İki tonlu kombinasyon, mekanın modernize edilmesine ve tasarıma dinamizm katmasına yardımcı olur.

Cal Totxo'nun yeniden tasarımı, doğal taşın ve mozaiklerin zarif kullanımıyla modern bir yaşam alanı yaratırken, aynı zamanda doğanın ve modernizmin birleşimini kutlar.

Referans: https://www.archdaily.com/1003347/cal-totxo-apartment-renovation-cierto-estudio?ad_source=search&ad_medium=projects_tab

İletişim